Ret din søgning
281 Biler til salg!

Brugt Citroén C3?

De fleste vil forbinde bilmærket Citroën med klassiske og praktiske familiebiler. Dette skyldes ikke mindst Citroën modellen Berlingo, der er blevet et eksempel på en af de mest pragmatiske familiebiler på markedet. Bilmærket Citroën står med en lang historie bag sig, og man skal helt tilbage til år 1919 for at finde begyndelsen på den lange tråd af begivenheder, der har ført til bilmodeller såsom Citroën C3. Det var manden André Citroën, der grundlagde bilmærket, og navngav det efter eget efternavn. Den første Citroën på markedet var ved navnet Citroën type A, og i løbet af det første år solgte bilmærket Citroën hele 10.000 biler. Dette lyder umiddelbart ikke af meget, men tiden taget i betragtning er det et helt enormt salg. Bilmærket Citroën har altid været kendt for at være dristigt og kreativt, hvilket ikke kun er kommet til udtryk gennem bilmærkets forskellige modeller, men også hvordan bilmærket er blevet præsenteret rent reklamemæssigt. Det mest omfattende og overraskende reklamestunt var dog i 1922, hvor der ved den 7. Biludstilling i Paris blev skrevet Citroën med røg på den åbne himmel. 

Citroën C3 som brugtbil

Som før nævnt er bilmærket Citroën ualmindelig populært blandt børnefamilier i Danmark. Dette skyldes selvfølgelig først og fremmest det praktiske fokus i mange af Citroëns modeller, men også at bilen er utrolig slidstærk. En Citroën C3 kan køre i mange år uden, at man vil opleve det mindste problem med den. Den gode holdbarhed gælder selvfølgelig for motoren og dennes funktioner, men rent udseendemæssigt er Citroën C3 også tidsløs. Dette ses på bilens design, der bærer stærkt præg af, at man som passager skal komme så nær naturen, som det overhoved er muligt. Dette kommer især til udtryk gennem det store fokus på det naturlige lys i bilen. Bilens belysning bærer stort præg af de mange ruder, der giver bilens indre et behageligt og naturligt lys. Det, der giver Citroën C3 denne helt særlige naturlige belysning er Zenith-forruden, der giver et bredt panoramaudsyn samt et godt udsyn opad. Selvom det klart er foretrækkende med sollys, kan man også opleve frustrationer, hvis det naturlige lys begynder at forstyrre kørslen, når der kommer for meget af den. Dette er der også taget hånd om i Citroën C3 modellen, og der er derfor også et mørkt tonet område i Zenith-forruden. Det er dermed også behageligt at køre længere turer i periode med meget sol. Det vil altså sige at både bilens teknologi og udtryk er tidsløse, og det kan derfor sagtens betale sig at købe en brugt Citroën C3. 

Brugte biler til salg

Forskellige typer af brugte Citroën C3’er

I forhold til søstermodellerne Citroën C4 og  Citroen C1 er Citroën C3 mindre i størrelsen. Dette betyder ikke, at den har mindre udstyr end de andre to, bilen er blot bygget mere kompakt. Bilens indre er fortsat intelligent og komfortabel at befinde sig i, trods størrelsen. Dette betyder også, at en Citroën C3, i forhold til de andre modeller, er langt bedre til at køre bykørsel. Hvis man udelukkende skal bruge bilen til at køre rundt inde i byen, kan det virke latterligt at køre rundt i en kæmpe stationcar. Derimod er en Citroën C3 med en længde på 3,94 m og bredde på 1,73 meter den perfekte bil til en familie, der er centeret i byen. Bilen har fortsat det praktiske og familievenlige indre, som er karakteristisk for Citroën. Den eneste forskel er at det hele er presset lidt tættere sammen. Bilen har stadig rigelig plads, og har 5 ordentlige sæder, når hele familien endelig skal på tur. For at forene en familiebil med en passende bil til byen, har Citroën lavet nogle praktiske løsninger. Dette er for eksempel handskerum, der fylder langt mindre, og som giver plads til benene hos den, der sidder foran. På samme tid er der også blevet lavet slankere sæder, der er med til at give bedre plads for dem, der sidder på bagsædet. 

Når du skal finde en brugt Citroën C3

Når man investerer i en ny bil, er der ingen tvivl om, at man er nødt til at gøre sig en masse overvejelser. Hvis man køber en brugt Citroën C3 sparer man penge, men det er fortsat en stor sum af penge, man skal bruge. Derfor må man også undersøge, hvilke andre muligheder man har. Hvis man skal finde en passende konkurrent til Citroën C3, ligger fokusset på, at man skal finde en smart familiebil, der ikke fylder for meget. En mulighed kunne være en brugt  Peugeot 107 Champion Air eller en brugt VW UP. Disse er begge små biler med meget at byde på.  Hvis man på forhånd ved, at den nye brugte bil, udelukkende skal bruges til at køre i byen, kan det være en fordel at købe en bil, der er endnu mindre end en Citroën C3, dog med mindre plads til familien. En brugt Fiat 500 er en god repræsentant til cirka samme pris som en brugt Citroën C3. 

Biler i Fokus

Del på